Dombóvár

2022.11.16. 11:59

Rendhagyó tárlatvezetés az evangélikus templomban

A dombóvári evangélikus templom különleges esemény helyszíne volt november 8- án.

TEOL

Forrás: dombovar.hu

Lajta Gábor Munkácsy Mihály-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja egy rendhagyó „tárlatvezetést” tartott a megjelenteknek. A művészről az M5 kulturális csatorna portréfilmet forgat, bemutatva életútját, munkásságát – a készülő film egyik forgatási helyszíne volt Dombóvár evangélikus temploma.

A megjelentek számára emlékezetes marad a festőművész közvetlen, érdekes, ugyanakkor szellemi horizontot feszegető előadása. Az oltárkép közel tíz éve készült, így lehetővé vált, hogy a művész alkotásától kissé eltávolodva, a műértő szemével lássa saját alkotását. Az alkalom érdekessége, hogy szép számmal voltak jelen a Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola rajz szakkörös diákjai, akik számára különleges élményt jelentett, hogy a „műhelytitkokról”, az alkotás folyamatának szépségeiről és nehézségeiről is kérdezhették a művészt, aki minden kérdésre készségesen válaszolt – számolt be róla a dombovar.hu portál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában