Adományozás

2022.11.26. 10:00

Több, mint ötszáz kilogramm élelmiszert gyűjtöttek a rászorulóknak

Ötszáz kilogrammnál is több élelmiszert gyűjtött össze rászorulóknak a szekszárdi Gyöngysor Alapítvány.

S. V.

Fotó: Gyöngysor Alapítvány

Az alapítvány és önkéntesei az idén a 12. évben gyűjtötték az adományokat, ezúttal három napon át a Magyar Élelmiszerbank Egyesület nevében a szekszárdi Auchan szupermarketben. Arra kérték a vásárlókat, hogy vegyenek tartós élelmiszert, melyet még karácsony előtt eljuttathatnak a szegény sorsú környékbeliekhez – tudtuk meg Nagy Károlyné elnöktől.  

Mint azt elmondta, a három nap alatt összesen 550 kilogramm élelmiszert gyűjtöttek össze az egyesület tagjai a Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat fiatal önkéntesei segítségével. Hozzátette, főként tartós élelmiszereket vártak az adományozóktól, akik többek között rengeteg lisztet, tejet, babi ételt, de emellett édességet is vásároltak a rászoruló emberek, családok számára. 

Az adományokat a Baka István Általános Iskola „szerény körülmények” között élő diákjai, valamint a Családok Átmeneti Otthona lakói részére juttatják el, szintén önkéntesek segítségével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában