Szponzorált tartalom

2022.11.08. 09:00

Várjuk a Turizmus-vendéglátás ágazat iránt érdeklődőket a megye legmodernebb iskolájában

A Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola vár minden tanulót, aki a turizmus vagy a vendéglátás területén képzeli el jövőjét. Iskolánk jelentős szakmai hagyományokkal bír. Célunk, hogy sokrétű, jól használható tudást biztosítsunk tanulóinknak, akik a jövő vendéglátó, illetve turisztikai szakemberei lesznek.

Hirdetés

Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola

Pályaválasztó nyolcadikosként miért válaszd a mi iskolánkat?

  • · Mert a kiváló oktatói gárda mellett teljesen megújult Hunyadi utcai épületünkben immár a megyében egyedülálló infrastruktúra is rendelkezésünkre áll a színvonalas oktatás biztosításához. A legmodernebb technikát képviselő eszközökkel felszerelt tankonyhával, tanétteremmel, két cukrászati tanműhellyel rendelkezünk, ahol ágazati alapoktatásban részesülnek tanulóink. Korszerű berendezések, eszközök és bútorzat, modern informatikatermek, interaktív táblák, valamint egy jól felszerelt könyvtár segítik a tanulni vágyókat az ismeretszerzésben. Diákjaink esztétikus, komfortos környezetben folytathatják tanulmányaikat.
  • Mert választhatsz a 3 éves szakképző iskola képzések, és az 5 éves, érettségit is adó technikumi képzések között. Ha úgy érzed, hogy számodra elegendő egy szakma megszerzése, a hároméves képzést ajánljuk figyelmedbe, viszont ha technikusi szintű szakmai végzettséget és érettségit is szeretnél, akkor a technikumi képzés a számodra a jó választás. Ha sikeresen fejezed be technikusi tanulmányaidat és a szakirányú felsőoktatásban szeretnél majd továbbtanulni, végzettséged előnyt jelenthet a felvételi során.
Forrás: TMSZC
  • Mert nálunk akkor is megtalálod a helyed, ha még nem tudod merre indulj. Orientációs évfolyamunkra várjuk azok jelentkezését is, akik még nem tudnak dönteni a pályaválasztást illetően, vagy általános iskolai tanulmányaikat kompetenciahiánnyal fejezik be. Számukra a tanév kompetenciafejlesztéssel, és több szakma (nem csak vendéglátós) megismerésével fog telni. A cél az, hogy az orientációs év végén készek legyenek csatlakozni a középiskolai oktatáshoz, szakmát vagy más irányt tudjanak választani.
  • Mert iskolánk régi és eredményes kapcsolatokat ápol a város és a megye több településének vendéglátó vállalkozásaival, akik tanulóinkat foglalkoztatják és támogatják. Ez azt jelenti, hogy diákjaink nagy arányban tudnak az ágazati alapoktatást követően a duális képzési rendszerhez csatlakozni, vállalkozási környezetben gyakorlatot szerezni.
  • Mert ha a szakképzést választod, az ágazati alapoktatás során ösztöndíjat, a duális képzési rendszerbe átlépve szakképzési munkabért kaphatsz. Tanulmányaid végeztével pályakezdési támogatásra leszel jogosult, amelynek összege a vizsgáid eredményétől függően akár 300 ezer forint is lehet.
  • Mert jól tanuló diákjaink „A jövő vendéglátóipari szakembereiért” Alapítvány jóvoltából pályázati támogatást is kapnak. Büszkék vagyunk tehetséges tanulóinkra, mindig nagy hangsúlyt fektetünk a szakmájukban kiemelkedően teljesítő fiatalok támogatására, versenyeztetésére.
  • Mert az iskolai életet szakkörök, tanulmányi-, sportversenyek és természetesen a diákközösséget jól összekovácsoló, jó hangulatú iskolai rendezvények is színesítik.
  • Mert minden jelentkező számára biztosítunk kollégiumi elhelyezést.

Ha még többet szeretnél rólunk tudni, gyere el a november 23-ai nyílt napunkra! Itt sok információt szerezhetsz még iskolánkról, a szakképzés rendszeréről, megnézheted milyen az épület, az oktatott szakmákat közelebbről is megismerheted, kicsit ki is próbálhatod, bele is kóstolhatsz a produktumokba.

Válassz minket, vár a Vip!

Elérhetőségeink:
Cím: 7100 Szekszárd, Hunyadi u. 7.
Telefon: +36-70-331-7238
E-mail: [email protected]
Honlap: https://vendeglato.tmszc.hu
Facebook: https://www.facebook.com/Vendeglato

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában