Felhívás

2022.11.30. 12:06

Vigyázat, ez a hívás csalás!

TN

Képünk illusztráció: (Fotó: Shutterstock)

– Egyik nap ismeretlen számról hívtak. A vonal túlsó végén úgy mutatkozott be a férfi, mint a számlavezető bankom biztonsági részlegének dolgozója – kezdte történetét olvasónk. Mint mondta, a férfi azt állította, hogy több mint egymillió forintos pénzmozgás történt a számláján, ezért keresi. Olvasónk kételkedett, mivel semmi ilyesmiről nem érkezett értesítés a telefonjára. A férfi ezt azzal indokolta, hogy ez csupán két perce történt. Amikor pedig olvasónk arra kérte, hogy más módon is igazolja magát, azzal védekezett, hogy ő nem kért adatokat. Olvasónk erre közölte, hogy nem is fog kapni, mert semmilyen pénzmozgás nem történt a számláján. Erre a hívó bontotta a vonalat, visszahívni sem lehetett, mert a válasz az volt: ezen a számon előfizető nem kapcsolható.

Olvasónk a bankja felé is jelezte az esetet, ahol megerősítették a sejtését, csalók próbálnak így adatokat, és ezáltal pénzt szerezni. Elmondta, a férfi ugyan előadta a szolgáltatóktól megszokott szöveget, miszerint az előírásoknak megfelelően rögzítik a beszélgetést. A hangja azonban bizonytalan volt. Azért is gyanakodott, mert a telefonja rögtön jelez minden pénzmozgást. „Ha egy üzletben kártyával fizetek, már az előtt megkapom az értesítést, hogy elhagynám a pénztárt” – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában