Élő szeretet

2022.12.16. 19:10

Az igazi ajándék mi vagyunk egymásnak

Az utolsó napjához érkezett december tizenhatodikán az Élő szeretetet embertársainknak elnevezésű programsorozat, amely nap mint nap csempészte az emberek életébe a szeretetet.

Brunner M.

A Szent József Katolikus Általános Iskola tanulóinak betlehemes műsora vezette fel a záró nap programjait (Fotó: Makovics K.)

Pénteken betlehemes játékkal kezdtek a Szent József Katolikus Általános Iskola tanulói, ezután következett „Gyújtsunk gyertyát...” címmel a Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ VIII. számú Különleges Gyermekotthon lakóinak és a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár gyermekkönyvtárosainak adventi műsora. A további programok: Adventi lélekmelegítő tánc Ma-Zum-Ba Mártival, karácsonyváró mozgáspercek az Iberican Táncegyesülettel és az angyallánc üzeneteinek égbe küldése Tóth István Ferenc zenei közreműködésével. Az utolsó napon kutyás játszóház is volt a helyszínen a Csiga-Biga Alapítvánnyal.  

Az Élő szeretetet embertársainknak rendezvényt a Mentálhigiénés Műhely két évtizede rendezi meg az advent időszakában. Pócs Margit elnök, a rendezvény háziasszonya lapunknak elmondta, hogy maximálisan elégedett, mert a programokat nagyon szépen sikerült megtartaniuk. Közel kilencszáz fellépő – óvodáskorúaktól a felnőttekig – vállalta, hogy megmelengesse a szíveket adventkor. Sőt, alkalmi formációk is alakultak: például a Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola pedagógusai csak az esemény miatt hozták létre kamarakórusukat. Számos önkéntes – köztük diákok – segítettek abban, hogy létrejöhessen ez a programsorozat. 

– A Mentálhigiénés Műhely küldetése az egyéni és a közösségi lélekvédelem, amely kiteljesedése az adventi időszakban az Élő szeretetet embertársainknak című programsorozat. Élő szeretet energiát közvetítünk az embereknek, példát adunk és felhívjuk a figyelmüket az advent üzenetére, hogy az igazi ajándék mi vagyunk egymásnak, az igazi ajándék az élő szeretet – tette hozzá Pócs Margit.

Korábban, kezdettől fogva a Garay tér adott otthont a rendezvénynek, idén viszont a Szent István téren léptek fel az előadók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában