Fejlesztések

2022.12.28. 16:36

Naperőművet épít a Harkányi Gyógyfürdő

Két pályázattal összesen több mint 820 millió forint támogatást nyert a sokak által kedvelt gyógyfürdő.

TEOL

Fotó: Laufer László

Jó hírrel zárul az év a Harkányi Gyógyfürdő számára, ugyanis pozitív elbírálást és jelentős összegű forrást kapott a vállalat két beadott pályázata. 

Az egyik keretében csaknem 306 millió forint összegből egy 490 és egy 50 kilowatt teljesítményű naperőmű épül az önkormányzat által kijelölt városi tulajdonban lévő – turisztikailag nem hasznosítható – területen, valamint a fürdő régi irodaépületének tetején. Az idén 70 millió forintról 600 millió forintra növekedett a fürdő villanyszámlája, így ezen beruházás megvalósítása a legsürgetőbb, ugyanakkor a tervezési folyamat és a közbeszerzési eljárások előreláthatólag hosszabb időt fognak igénybe venni. 

Ez a jelenlegi árak mellett évente 120 millió forintos megtakarítást eredményezhet a villanyszámlán.

Ezen túlmenően turisztikai fejlesztésekre több mint 514 millió forint támogatást nyert a Harkányi Gyógyfürdő. A pályázat keretében egyrészt egy új, modern, készpénzmentes beléptetőrendszer telepítése, valamint a strand területén a vendéglátás minőségének javítása, arculati egységesítése valósulhat meg, hogy a vendégeket a mindig rendezett, virágos park mellett egy szép épített környezet is fogadhassa. 

A gyógyfürdő az elmúlt években több milliárd forint értékű fejlesztéseket valósított meg, kormányzati támogatásból. Ennek köszönhetően kialakították többek között az új, szauna- és wellness-szolgáltatásokat kínáló új fürdőrészt, megépült a téli élményfürdő (Harka Vízivilág), a négymedencés kültéri gyermekvilág.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában