Talajvíz elleni védelem

2023.01.26. 18:10

Felújították a templom külső részét

A Gyönk és Környéke Evangélikus Egyházközség pályázatot nyújtott be a varsádi Evangélikus Templom külső felújítására és a falak talajvíz elleni védelmére a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett támogatásra, tájékoztatta lapunkat a varsádi önkormányzat.

Brunner Mónika

Illusztráció: Shutterstock

Az önkormányzat beszámolt arról, hogy a helyi német nemzetiség hitéletének gyakorlásában jelentős szerepet betöltő Evangélikus templom első ütemben a Nemzetiségi alapból tizennégymillió forint támogatásban részesült a külső vakolat megújítására. Második ütemben a falak talajvíz elleni szigetelésére hatmillió forint támogatást kapott. 

A projekt tervezési költségeit a Varsád Község Német Nemzetiségi Önkormányzata támogatásával készítette el az Egyházközség. A járulékos költségek fedezetét a gyülekezeti tagok és a magánszemélyek adományai fedezték. A varsádi önkormányzat hozzátette, hogy a projekt megvalósításával a templom külső felújítása elkészült, azonban a belső falak, az aljzat, valamint a födém belső vakolata is nagyon rossz állapotba került a korábbi vizesedés miatt. Ezek felújítását rövid távon feltétlen el kell végezni a Templom állagmegőrzése és az Istentiszteletek biztonságos megtartása érdekében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában