Rendet tesznek

2023.01.10. 15:30

Már metszik a fákat Pakson

Rendezetté teszi Paksot a DC Dunakom Zrt. A vállalat parkfenntartási részlegének több csoportja járja a várost, és metszi a cserjéket, fákat, különös tekintettel a közlekedési csomópontokra, társasházak, parkolók környékére, számolt be a Telepaks.

Brunner Mónika

Illusztráció: Shutterstock

A vállalat felelős az utak, járdák tisztán tartásáért Paks közterein, valamint hozzájuk tartozik a parkok és más zöldfelületek rendben tartása is.  Január elején több helyszínen kezdték el az eredetileg tavasszal esedékes metszési munkát. 

– A magasra növő fákat úgy metszik, hogy a társasházak falához, ne adj isten a házak csatornarendszeréhez benőtt részeket visszavágják vagy lenyesik – nyilatkozta a Telepaksnak Seregély Erzsébet, a DC Dunakom Zrt. Közterület fenntartási részlegvezetője. Hozzátette: amelyik fa igényli, azt ifjítják, tehát a látszólag túlságosan visszavágott fáknak nem esett bajuk. A növény nyilván korosabb, és szakszerűen metszették. 

Hangsúlyozta: a parkolóknál fáról-fára járva metszenek. Mivel a városi terepjáró autók magasak, a lehajló ágak sokszor megkarcolják a tetejüket, de parkoláskor előfordul, hogy az oldalukat is. 

Az útkereszteződéseket, a közlekedési táblákat figyelik, hogy azokat jól láthatóvá tudják tenni. Ezekre a munkákra külön brigádja van a vállalatnak, amelynek tagjai végigjárják a várost, és "kiszabadítják" a közlekedési táblákat. 

A DC Dunakom Zrt. parkfenntartási részlege igyekszik, hogy minél több területet rendbe tudjanak tenni az elkövetkező hetekben. A tavasziasra fordult időjárás miatt jóval korábban és intenzívebben kellett elkezdeniük ezt a munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában