Fővárosi Nagycirkusz

2023.02.03. 10:41

A Jégkirályság birodalma tárult a vármegyei csapat elé

Több mint ötven Tolna vármegyei gyermek és szülő utazott csütörtökön kora reggel Alsónyékről Budapestre.

Szeri Árpád

A csütörtöki turnus Alsónyéken szállt fel a Budapestre tartó különbuszra (Beküldött kép)

A különbusz a Fővárosi Nagycirkusz parkolójában állt meg, innen sétáltak a Tolna vármegyei vendégek a létesítmény nézőterére és tekintették meg a Jégkirályság című előadást. Az út szervezője Zsikó Zoltán, Tolna Vármegye Közgyűlésének alelnöke volt. Mint azt lapunknak elmondta, a csapat Fekete Péter igazgató támogatásának köszönhetően tekinthette meg díjmentesen a látványos műsort. 

– Nemrég bátaszéki óvónők kerestek meg azzal a kéréssel, hogy segítsek nekik, azaz a kisgyermekeknek valamilyen emlékezetes, életkori sajátosságaiknak is megfelelő programot szervezni – idézte fel a kiindulási pontot az alelnök. – Ekkor ötlött fel bennem, hogy jó ismerősöm a korábbi ciklusban államtitkárként tevékenykedő Fekete Péter, aki immár a Fővárosi Nagycirkusz vezetője. Sok közös munkában vettünk rész, mikor még a Babits Mihály Kulturális Központot igazgattam. Mindig számíthattam támogatására is. 

Megkerestem őt és ez alkalommal is teljes mértékben nyitott volt kérésünkre. Annyira, hogy az ingyenes jegyek mellé ráadásként személyes jellegű fogadtatást, nézőtéri kivetítőn megjelenített köszöntést, és egy kis csemegét is kilátásba helyezett. Megbeszélésünk eredményének köszönhetően csütörtökön, az első fordulóban valamivel többen, mint ötvenen utazhattak Alsónyékről a fővárosba. 

A jövő héten ugyanennyien indulhatnak útba Bátaszékről. Így tehát összesen százkilenc kisgyermeknek és szülőnek okozhatunk örömet. Egyelőre, hiszen az alkalmat felhasználva azt is hadd tegyem hozzá:  a közeljövőben szándékunkban áll ezt a nagy sikerű kezdeményezést megismételni, akkor a vármegye délkeleti része után az északnyugati terület lesz a kedvezményezett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában