Korszerűsítés

2023.02.26. 16:34

Felújítják a dombóvári Jézus Szíve templomot

Felújítják a dombóvári Jézus Szíve római katolikus templom homlokzatát - közölte a Pécsi Egyházmegye az MTI-vel.

TEOL

A tájékoztatás szerint a műemlék templomon január 31-én kezdődött munka részeként szárító vakolatrendszerrel elvégzik az átnedvesedett homlokzati falak külső rekonstrukcióját. A barokk épületrészt injektálásos vízszigeteléssel látják el, kijavítják a templom homlokzati vakolatát, teljes homlokzatfestést végeznek, és kicserélik a homlokzati nyílászárókat, ablakpárkányokat - írták.

A Jézus Szíve templom Dombóváron (Beküldött fotó).

A kéttornyú templom 1757-ben egy toronnyal épült meg Szent László tiszteletére, a barokk főoltárt, a két mellékoltárt és a szószéket Esterházy "Fényes" Miklós Kismartonból hozatta - olvasható a dombóvári plébánia honlapján.

A templomot 1949-50-ben átépítették: a főhajó egy részét lebontották, új, három boltszakaszos hajót és kereszthajót építettek hozzá. Az épület második tornya 1986-ban készült el.

A 146 millió forintos beruházást a Pécsi Egyházmegye pályázati forrásból finanszírozza. A munka várhatóan június 15-én fejeződik be, a város fő temploma a kivitelezés ideje alatt is látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában