Hajdan

2023.02.12. 09:30

Rekordidő alatt épült meg Pálfán az ötezer tonnás terménytároló

Címkék#Hajdan

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

Illusztráció: Shutterstock

35 ÉVE „új automata egységrakományképző gép segítette a dolgozók munkáját a Paksi Konzervgyárban. A Nagykőrösi Gépjavító és Gépszerelő Szövetkezettől félmillió forintért vásárolt berendezés egyetlen személy irányítása mellett percenként 240 üveget csomagol zsugorfóliába és helyez raklapra.”

35 ÉVE „jól tervezett és szervezett, igazi csapatmunka eredményeként rekordidő alatt épült meg Pálfán az az ötezer tonnás terménytároló, melyet a helyi Egyetértés Termelőszövetkezet építtetett. A tíz és fél millió forintba került tárolót tavaly, kora tavasszal kezdte el építtetni külső vállalkozókkal a szövetkezet, s már novemberre el is készült. Jelenleg kukoricát tartanak benne, amit a tavasz folyamán értékesítenek.”

35 ÉVE „Lombos Alfréd nevét vette fel a megalakult bonyhádi eszperantócsoport. Lombos Alfréd 1910-ben adta ki az eszperantót népszerűsítő könyvecskéjét és szótárát, 1920-ban pedig a mindmáig egyedülálló eszperantó játékkártyákkal örvendeztette meg a reménység nyelvének híveit.”

Hajdan című sorozatunk korábbi cikkeit itt találja!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában