Hajdan

2023.02.25. 19:15

Tűz ütött ki éjszaka az iregszemcsei intézetben

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

Illusztráció: Shutterstock

60 ÉVE „tűz ütött ki éjszaka az Iregszemcsei Gyógypedagógiai Intézetben. A tüzet az egyik padlásszobában lévő füstcsőből kipattanó szikra okozta. A szikrától meggyulladt a tetőszerkezet. A kaposvári, dombóvári, siófoki, szekszárdi és helyi tűzoltók közös erőfeszítéssel igyekeztek elfojtani a lángokat. A munkát nehezítette, hogy a tömlőkben többször megfagyott a víz. Reggelre azonban sikerült megszüntetni a tüzet. Az emeleten lévő 110 gyermeket biztonságba helyezték, emberéletben nem esett kár. Az anyagi kár azonban a becslések szerint megközelíti az 50 000 forintot.”

60 ÉVE „a Vöröskereszt Megyei Titkárságával a Közegészségügyi és Járványügyi Állomással egyetértésben a MEDOSZ, valamint az Állami Gazdaságok Megyei Igazgatósága tavaly tisztasági versenyt hirdetett az állami gazdaságokban. Ez a gazdasági épületek és a majorok szépítésére, tisztántartására vonatkozott. Nemrég sor került a verseny értékelésére. Első helyre a Kanacsi Állami Gazdaság került, második a biritói, a harmadik az Alsópéli Állami Gazdaság lett. A kanacsiak ezer forint, a biritóiak 800 forint, az alsó pétiek 600 forint jutalmat kaptak.”

60 ÉVE, 1963. február 24-én befejeződött a Tolna Megyei Népújságban az Ivan Gyenyiszovics egy napja című sorozat. A későbbi irodalmi Nobel-díjas Alexandr Szolzsenyicin embertelen viszonyokat bemutató Gulag-regényét negyvenegy részben közölte a lap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában