Csúcsborok

2023.03.31. 16:30

A Prantner Pincészet bora lett a Legjobb Vörösbor

Pénteken folytatódott a borvidéki borverseny, ezúttal azonban már a csúcszsűri végezte csak a feladatát, a Garay Élménypincében.

Mauthner Ilona

A borversenyre beküldött 258 bormintából a kiválasztott legjobb borokat bírálták tovább. Pénteken dőlt el ugyanis, hogy ki nyerte el a legjobb kadarka, a legjobb kékfrankos, a legjobb bikavér és a város bora címet, illetve minden évben megnevezik a legjobb hordósbort, a legeredményesebb fiatal borászt, és a legjobb muzeális bort, valamint a legeredményesebb borászt is. A csúcszsűri az év borászaiból, bortermelőiből és a hegybíróból áll.

Munkában a csúcszsűri. Fotó: Mártonfai Dénes

Vesztergombi Csaba szekszárdi borász, a szervezőbizottság elnöke elmondta, a legtöbb nevezés a versenyre a 2019-es és 20-as évjáratból érkezett. Az eredményhirdetésre április 22-én, a Szent György-napi Borünnepen kerül sor. Pénteken csak egyetlen díjazottat hoztak nyilvánosságra: a Legjobb Vörösbor címet idén a szekszárdi Prantner Pince Sauli elnevezésű házasítása nyerte, mely 2019-es évjáratú.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában