A felajánlásokat a becsületkasszába dobhatják

2023.03.08. 20:00

Adománybolt segíti a hőgyészieket

Örülnek a hőgyészi lakosok az idén februárban megnyílt helyi adományboltnak, amely a település régi mozijának előterében kapott helyet. Néhány hét telt csak el, de rendszeresen viszik a ruhákat, háztartási tárgyakat a rászorulóknak.

Brunner Mónika

Gondoskodnak a rászorultakról

Fotó: Mártonfai Dénes

Máté Szabolcs polgármester portálunknak elmondta, hogy évek óta tervezték az adománybolt létrehozását, hogy ezzel is segítsenek. 

A lakosok visszajelzései alapján úgy látja, sokan örülnek az adománybolt létrejöttének, amely hetente két alkalommal, szerdán és szombaton tart nyitva. Két önkéntes dolgozó segíti a boltba betérőket, mi hol található, valamint tájékoztatja őket a boltban nem található nagyobb adományokról, például bútorokról vagy éppen tűzhelyről. 

Hőgyészen kétezer-hétszázötvenhárman élnek, a lakosok több mint egyharmada nyugdíjas, vannak földesgazdák, egyéni vállalkozók, többen a környékbeli városokba, Tamásiba, Szekszárdra, Dombóvárra, Bonyhádra járnak be dolgozni. Kisgyerekes családok és fiatalok is laknak Hőgyészen. 

Becsületkasszát helyeztek el a helyiségben
Fotós: Mártonfai Dénes

A lakosság megélhetésével kapcsolatban Máté Szabolcs polgármester elmondta, hogy az infláció még a jobbmódú lakosoknak is problémákat okoz, valamint a közmunkások azok, akiknek egyértelműen rezsigondjaik vannak. 

– Rengeteg dolgot kaptunk az adományozóktól, volt, aki öt hatalmas zsák ruhát hozott a megszűnt használt ruha-kereskedéséből. Ugyan még csak néhány hét telt el a nyitás óta, de úgy vettük észre, hogy nem csak rászorulók kedvelik az adományboltot. Van, akinek például egy régi lámpa tetszik meg, és elviszi. A lakosok egyfajta régiségüzletként is tekintenek a boltra – tette hozzá. 

Mint elmondta, mivel a hőgyészi önkormányzat nem akarta, hogy a lakosok teljesen ingyen vigyenek el mindent, ezért becsületkasszát helyeztek a helyiségbe. Az oda bedobott összegekből a későbbiek során élelmiszercsomagokat vásárolnak a rászorulók számára.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában