Hajdan

2023.03.04. 18:20

Az atomerőmű építéséről tárgyalt a miniszter a vármegye vezetőivel

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

TN

A kép illusztráció (Fotó: Paks II. Zrt.)

50 ÉVE „megyénkbe látogatott dr. Szekér Gyula nehézipari miniszter, hogy a megye vezetőivel megbeszélje a paksi atomerőmű építkezésének megkezdésével, illetve folytatásával, valamint az atomerőmű lakótelepe és a felvonulási szállástelep építésével kapcsolatos kérdéseket.”

50 ÉVE „megkezdődtek a társaskirándulások a gemenci vadrezervátumban. Első fecskeként az idén Szekszárdra és Gemencbe induló budapesti turisták az erdei kisvonat fatüzelésű, fűtött vasúti személykocsijaiban utazták be a vadrezervátumot a hideg, borús és szeles márciusi első szombat délutánon.”

50 ÉVE a lengyel Bytom Sombierki labdarúgó csapat barátságos mérkőzésen lépett pályára Tolna megye székhelyén a Szekszárdi Dózsa ellen. A vendégek 4:1 arányban nyertek. A tudósítás szerint „a lengyel csapat mindvégig gyors, kulturált és tetszetős játékkal elismerést váltott ki a közönség soraiban, ilyen arányban is megérdemelt győzelmet szerzett.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában