Szellemi Zsendülés

2023.03.19. 18:49

Bonyhádon győri és szegedi gimisek nyertek

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium idén is megrendezte a Bonyhádi Szellemi Zsendülés elnevezésű kétnapos programját pénteken és szombaton, amely másfél évtizedes hagyománynak örvend.

Brunner Mónika

Illusztráció: Shutterstock

A "Zsendülés" négy versenyt foglal magába: a “Vorwahl 0049” német nyelvi, kultúrtörténeti és országismereti versenyt, a Newsbrowsing angol nyelvű blogversenyt,  a Lotz János szövegértési és helyesírási verseny és a “Földrajz az egész világ” Országos Geográfiai Kvízelítőt. A pénteki napon tartották az első három megmérettetést, szombaton pedig a földrajz döntőt. 

Az ország vármegyéiből, valamint határon túlról is érkeztek Bonyhádra az egymással versengő diákok. 

Gruber László, a verseny szervezője-játékvezetője, földrajz-történelem szakos tanár lapunknak elmondta, hogy a földrajz versenyen a háromszázharminc csapatból bejutott huszonnyolc csapat mérkőzött egymással pénteken a középdöntőn, ahonnan tizenkét csapat jutott a szombati döntőbe. 

Első lett a Győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium csapata, a második és harmadik helyen a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium csapatai végeztek. Mindegyik gárda két főből állt, így összesen hat versenyzőt visznek a négynapos balatonfelvidéki tanulmányútra, amely a földrajz verseny főnyereménye. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában