Sajtótájékoztató

2023.03.09. 17:00

Családbarát munkahely a szekszárdi hivatal

Kis tábla került fel Szekszárdon a városháza aulájának falára, amely jelzi, hogy a polgármesteri hivatal családbarát munkahely.

Sz. L.

Gyurkovics János alpolgármester (jobbról) és dr. Gábor Ferenc jegyző tartott sajtótájékoztatót (Fotó: Makovics K.)

A Családbarát Magyarország Központ idén is félszáz cégnek, hivatalnak, s köztük néhány önkormányzatnak adta a cím viseléséhez a jogosítványt. A vármegyeszékhely hivatala már másodszor kapta meg ezt a elismerést. Erről tartottak csütörtökön kora délután rövid sajtótájékoztatót.

Gyurkovics János alpolgármester elmondta, minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy kedvező munkakörülményeket biztosítsanak a hivatal dolgozóinak. Szolgálva a dolgozók érdekeit, közösséget építettek, mert vallják, hogy a hivatal nem csak egy munkahely, hanem közösség, ahol a dolgozók összetartoznak. Azért is, mert a jó emberi környezet segítség a pontos, jól végzett munkához.

Dr. Gábor Ferenc jegyző hozzátette, napjainkban, mikor a szokásosnál több gonddal kell megbirkóznia mindenkinek, különösen fontos a jó munkakörülmények megteremtése. Az elsők között vezették be – kísérleti jelleggel – a négy napos munkahetet a téli időszakban, az ötödik napon home office-ban dolgoztak a hivatal alkalmazottai. Hamarosan a közgyűlés elé terjesztik, hogy a rendszer a tél elmúltával is maradjon, mert ez is vonzóbbá teszi a munkahelyet. A jegyző elmondta, lehetőséget teremtenek részmunkára, diákmunkára is, mert fontos, hogy megszerezzék és megtartsák a kvalifikált munkaerőt.

Az elismerő címet két éven át viselheti a hivatal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában