Rangos próba

2023.03.29. 15:12

Ifjú kiválóságok mérkőznek meg az országos verseny szekszárdi döntőjében

Országos szakmai tanulmányi verseny döntőjének ad otthont a Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. Az intézményben a mezőgazdaságitechnikus-, valamint állattenyésztő- és állategészségügyitechnikus-képzésben részt vevő, ifjú kiválóságok mérkőznek meg egymással. A tudáspróbának van előzménye, jelesül a Gödöllőn február 2-án megrendezett írásbeli forduló. Az itt legjobban szereplő diákokat fogadja Palánk.

Sz. Á.

Fotó: Mártonfai Dénes

A mezőgazdasági technikusok mezőnyében tíz intézmény tizenöt tanulója, az állattenyésztő és állategészségügyi technikus kategóriában pedig három intézmény hét tanulója bizonyíthatja kiemelkedő felkészültségét. 

Fotó: Mártonfai Dénes

Az országos döntő két napon át, szerdán és csütörtökön zajlik, a Gazdaság-újraindítási Foglalkoztatási Alap, illetve vele együtt mint fő szervező a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, továbbá az Agrárminisztérium, a Kulturális és Innovációs Minisztérium és természetesen a Csapó Dániel-mezőgazdasági technikum támogatásával. A fiatalokra szóbeli és gyakorlati feladatok várnak. 
A tét nem csak a jó helyezés: hetvenegy százalékos és ezt meghaladó teljesítmény esetén a tanulók úgymond felszabadulnak, azaz nem kell technikusvizsgát tenniük. 

A résztvevők, azaz a versenyzők, velük együtt a kísérő tanárok, a versenybizottság tagjai és az őket segítő, pontozó szakértők már hétfőn megérkeztek Palánkra. A vendégeket Fülöp Mónika, a palánki intézmény igazgatója hivatalos megnyitón köszöntötte. Mint azt lapunknak elmondta, nagy megtiszteltetés a Csapó Dániel-mezőgazdasági technikum számára ez a rangos országos esemény, mely március 31-én, pénteken ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában