Paks

2023.03.22. 12:00

Rövidesen egy épületben működik majd a kistérségi szociális központ

Elkészült a Paks Kistérségi Szociális Központ székhelyépületének belső átalakítása, amelynek átadásával az intézmény egységei egy helyen lesznek elérhetőek.

G. R.

Jók a kilátások: a határidőnél hamarabb elkészült a beruházás. (Fotó: Molnár Gyula)

A létesítmény műszaki átadását kedden tartották az Ifjúság úti épületben – adta hírül a TelePaks. Az Apró Bau Kft. kivitelezésében elkészült, mintegy 16 millió forintos beruházás hamarabb, már az áprilisi határidő előtt elkészült, amelyre a hatékonyabb intézményműködtetés érdekében volt szükség. Mint arról hírt adtak, a központhoz tartozó intézményeknél eddig négy bérelt épületben zajlott a munka, az egykori bölcsődeépület egy részének átalakításával ez a széttagoltság megszűnik.

– A belső átalakításra és a bővítésre lehetőséget adott, hogy a Kápolna utcai bölcsőde átadását követően az Ifjúság úton jelentős hely felszabadult, ebben a nagy komplexumban már csak két bölcsődei csoport maradt. Hét irodahelyiség mellett négy foglalkoztató helyiség, több mint tíz vizesblokk, két tornaszoba újult most meg, új burkolatot kaptak a helyiségek, teljeskörű festés és az elektromos berendezések cseréje történt meg a beruházás keretében – mondta Szabó Péter polgármester, hozzátéve, hogy az intézményegységek egy épületbe költöztetésének másik oka az energiatakarékosság.

Borbás László, a Paks Kistérségi Szociális Központ igazgatója úgy tájékoztatott, hogy a mintegy 500 négyzetméterrel megnövekedett alapterületű, felújított épületben 52 szakember dolgozik majd, tíz szakmai szolgáltatás feladatait oldják meg a régi-új székhelyépületben. A család- és gyermekjóléti szolgálat eddig is az Ifjúság úti épületben működött, most csatlakozik hozzá egyebek között a szociális étkeztetést, a házi segítségnyújtást, illetve a gyermekjóléti központ feladatait ellátó egység. Jelenleg a költözés és az ezzel kapcsolatos engedélyeztetési eljárások folynak. Az ügyfeleket tájékoztatják majd, hogy mikortól fogadják őket az Ifjúság út 1/A alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában