Sajtótájékoztató

2023.03.27. 20:20

Szekszárdon zárul az országos tudományos programsorozat

Egy hónap alatt 11 városban 16 tudományterület legjobb tudói mutatkoznak meg az ország számos egyetemének és külföldi intézményeinek oktatóiból álló szakmai zsűrik előtt. Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia programsorozata Szekszárdon fejeződik be.

Szepesi László

Egy hét múlva, április 3-án kezdődik Győrben, és a hónap végén Szekszárdon fejeződik be a magyar felsőoktatás legnagyobb tudományos programsorozatának számító 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia, az OTDK. Erről tartott sajtótájékoztatót hétfőn délután dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja.  

Dr. Szécsi Gábor. Fotó: Makovics Kornél

A győri, kaposvári, veszprémi, pécsi, budapesti, debreceni, szegedi, marosvásárhelyi, bajai és komáromi, többnapos szekciótalálkozók után Szekszárdon zárul a fiatal tudósok programja, amely során a résztvevők a tudományos programok mellett találkozhatnak az irodalom, a divat, a művészet, a zene, a tánc, a sport és a társasjátékok élményével is.

Ez a kulturális-tudományos programsorozat, azon túl, hogy a résztvevő hallgatók életpályájának, tudományos munkájának hatalmas lendületet adhat, egyúttal lehetőséget is kínál a fiatal tudósoknak, tudósjelölteknek, hogy kapcsolatokat építsenek, karrierjüket egyengessék, barátságokat kössenek.

Szécsi professzor, aki egyben az OTDK alelnöke, elmondta, a Szekszárdon sorra kerülő, tanulás- és tanításmódszertani, tudástechnológiai szekció iránt jelentős volt az érdeklődés, sőt, a legutóbbi, két évvel ezelőttihez képest valamennyi szekció közül ez mutatott legnagyobb fejlődést. Ötödével több, közel 200 pályamunka érkezett, melyeket 30 tagozatban mutatnak be a versenyző hallgatók. Szó lesz a kisgyermekkori tanulástól kezdve a kisiskoláskor pedagógiáján át az egészséges életmód, a művészetek, a zenepedagógia, a hagyományőrzés, a játék és a szabadidő kérdéseiről a környezeti nevelésről, a médiatudományról, a dráma és az élménypedagógia tematikájáról is. 

A 36. OTDK rendezvényeit nagyon sok szponzor támogatja, közöttük a MÁV is, a tizenhat szekció rendezvényeire így ingyen utazhatnak a hallgatók. 
Szekszárdon a záró esemény a tehetséggondozás ünnepe lesz április 25 és 27 között, amely egyben az egész hónapon át tartó országos, sőt a határainkon is túlnyúló tudományos program befejező momentuma lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában