Március 15.

2023.03.15. 19:01

Tolnán a MAG-Házban ünnepeltek

Ahogy 175 éve ezen a napon, úgy idén sem a szebbik arcát mutatta a tavasz március 15-én. Ez azonban Tolnán sem riasztotta el az ünneplőket az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról való méltó megemlékezéstől. 

S. K.

Appelshoffer Ágnes polgármester a március 15-i megemlékezésen. (Fotó: M. D.)

A megszokott szabadtéri helyszín helyett – a zord időjárás miatt – ezúttal a MAG-Házban zajlott a délelőtti tolnai ünnepség, amelyen mintegy százan vettek részt. 

Elsőként a Mihalovics Zsolt vezette, megyei Prima-díjas Bogyiszlói Zenekar adott csodás műsort. A produkció során az együttes három lány énekessel és két fiú táncossal – Mihalovics tanár úr zeneiskolás és általános iskolás diákjaival – egészült ki.

Az ünnepi szónok Appelshoffer Ágnes polgármester volt, beszédének egyik üzenete az volt, hogy csak úgy tudunk méltó örökösei lenni 1848-nak, ha a mai gyermekekkel is megismertetjük a márciusi ifjak szellemiségét. Emellett azt is hangsúlyozta, hogy az 1848-49-es hősöknek, és az utánuk következő hét nemzedéknek köszönhetően nekünk már nem kell életünket és vérünket adni a nemzet szabadságáért, de tartozunk nekik azzal, hogy a béke oldalán állunk, és mindig a szabadságot, a nemzet iránti hűséget választjuk. 

Az ünnepség után a Szent István téren, az állami, önkormányzati és civil szervezetek helyi képviselői megkoszorúzták a ’48-as emlékművet. 
Délután a mözsi településrészen, a helyi emlékparkban tartottak megemlékezést, amelyen a mözsi Zöldkert óvoda kisdedjei működtek közre, az ünnepi beszédet Appelshoffer Ágnes mondta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában