Teol.hu podcast

2023.05.11. 19:00

Az angol érettségi feladatairól kérdeztük Rábóczki Szilvia angol szakos tanárnőt

Csütörtökön írták az angol nyelv írásbeli érettségit a középiskolások. Angol nyelvből középszinten 1135 helyszínen 45 864, emelt szinten 219 helyszínen 18 848 vizsgázó tett érettségi vizsgát. A feladatsor elemzésében Rábóczki Szilvia, a Garay János Gimnázium angol szakos tanárnője volt segítségünkre.

Tóth Tímea

Tóth Tímea, a teol.hu szerkesztője és Rábóczki Szilvia, a Garay János Gimnázium angol szakos tanárnője (Fotó: TEOL)

Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák szerkezete minden esetben azonos – tudtuk meg a tanárnőtől. Középszinten az írásbeli időtartama 180 perc volt. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc állt rendelkezésre. 15 perces szünet után hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következett 30 percben, majd 60 perc állt rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

Az emelt szintű írásbeli teljes időtartama 240 perc volt. A vizsgán az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepeltek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam 70, 50, 30 és 90 perc volt.

Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használható volt a nyomtatott szótár, amelyről a vizsgázó kellett gondoskodni. Az érettségi dolgozatokat központilag kidolgozott útmutatók alapján javítják és értékelik majd.

Korábbi podcast beszélgetéseinket ide kattintva találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában