Teol.hu podcast

2023.05.29. 18:00

Lelki terhek fogságából is van kiút!

Ha bajban vagy, és nem tudod, kihez fordulj, hívd az Ifjúsági Lelki Elsősegély Szolgálatot!

Tóth Tímea

Székely Zsuzsannával (j) beszélgetett Tóth Tímea szerkesztőnk.

Forrás: teol

A Pécsi szolgálat 2008 óta működik a Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány égisze alatt. Az alapítvány a 137-00 Ifjúsági Lelki Elsősegély hívószám működtetésében vesz részt az IMSZ más tagszolgálataival együtt.

Elsődleges célcsoportunk a gyerekek, a serdülők és a fiatal felnőttek. Célunk támogatni őket lelki egészségük megőrzésében, nehéz élethelyzetük, krízisállapotuk kezelésében. Fontosnak tartjuk a fiatalok problémamegoldó képességeinek, kommunikációjának, érzelemkifejezésének fejlesztését, személyiségük erejének és épségének megőrzését, a környezetből származó megpróbáltatások, ártalmak csökkentését, az egészséges személyiségfejlődés, az identitás kialakulásának elősegítését.

Az Alapítvány az esélyegyenlőség, az emberi és gyermeki jogok tiszteletben tartása és legszélesebb körű érvényesítése érdekében dolgozik. Figyelmet fordítunk arra, hogy a különböző – prevencióval elkerülhető – betegségek kialakulását mérsékeljük, törekszünk arra, hogy a különböző deviáns magatartásformák helyett a fiatalok testi-lelki épségének megőrzése kerüljön előtérbe.

A fenti célkitűzések megvalósulásáért önkénteseket toborzunk, képzünk ki és koordináljuk a tevékenységüket, rendszeres szupervíziót, továbbképzéseket biztosítunk számukra. Hangsúlyt fektetünk azon szakemberek ismereteinek bővítésére is, akik hivatásszerűen foglalkoznak gyerekekkel, fiatalokkal.

Podcastünkben a Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány elnökével, az Ifjúsági Lelki Elsősegély Pécsi Tagszolgálatának Elnökével, Székely Zsuzsannával beszélget Tóth Tímea szerkesztőnk.

Korábbi beszélgetéseinket ide kattintva találja!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában