A vikingek földjén dübörögnek

2023.06.27. 17:30

A túramotoros csapat meg sem áll Európa legészakibb pontjáig

Norvégiában dübörög az a távmotoros csapat, melynek tagjai Kancsár J. Zsolt vezetésével indultak útnak. A Szekszárdon élő, mentőautó vezetőként dolgozó vasparipa lovag korábban már bekalandozta Korzikát, Máltát, Szicíliát, a Balkánt, Kis-Ázsiát és Marokkót is.

Szeri Árpád

A behajózásra váró motoros csapat, jobb oldalon elöl Kancsár J. Zsolt. (Beküldött fotó)

Ez alkalommal – társaival együtt – a skandináv régió vadregényes vidékének felfedezésére vállalkozik. Az úti célok között olyan ínyencségek szerepelnek, mint például a a Hét nővér vízesés a Geiranger fjorddal, a sarkkörön túli Lofoten-szigetek, de ha már a társaság Norvégiában van, akkor nem hagyja ki az ország – és egyúttal Európa – legészakibb pontját, a Nordkappot sem. A mintegy tízezer kilométeres távba belefér egy finnországi kiruccanás is, a motorosok ugyanis felkeresik a Mikulás házát.

Kancsár J. Zsolt rövid helyszíni beszámolót is küldött lapunknak. Mint írta, a csapat Csehországban, Brno – az egykori Brünn – városában esti pihenőt tartott, leöblítve az út porát jóféle helyi sörrel. Másnap a sisakos sereg Németországból, Rostockból komppal hajózott a Balti-tengeren át Svédországba, Trelleborgba. A túramotorosok innen jutottak el, délnyugat Svédországot átszelve az első norvég állomásig, a Hvaler-szigetekig.

Ezt a bámulatos gyöngyszem együttest mediterrán Norvégiának is nevezik, mint kiderült joggal: a tengervíz hőfoka elérte a plusz 23 Celsiust, ez pedig önfeledt fürdőzésre csábította a társaságot. A Hvaler-szigetektől csak egy macskaugrásnyira van Oslo. Norvégia fővárosában múzeum látogatás, Amundsen eredeti hajójának, valamint a Holmenkollen olimpiai sí pálya megtekintése jelentett hasznos időtöltést. A napot közös vacsora – az ínyencek kedvéért: garnélarákos rántotta – zárta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában