Madarak és fák napja

2023.06.01. 07:30

Rajzoltak és nyírfát ültettek a gyerekek

Több mint száz szebbnél szebb alkotás érkezett a közelmúltban a Pári Könyvtárba. Az intézmény a Madarak és fák napja alkalmából hirdette meg azon rajzpályázatát, melyen a három-tizenkét éves korosztály tagjai bizonyíthatták tudásukat és művészi ihletettségüket.

Szeri Árpád

Több mint száz szebbnél szebb alkotás érkezett a közelmúltban a Pári Könyvtárba. (Beküldött fotó)

Cs. Mayer Katalin, a könyvtár megbízott vezetője az ünnepélyes eredményhirdetést kiállítással egybekötve tartotta meg. Az Illyés Gyula Megyei Könyvtár, Glück Róbert polgármester, Belányi Aranka képviselő és Cs. Mayer Katalin által támogatott kezdeményezés egyik érdekessége az volt, hogy nemcsak helybeli gyermekek fogtak színes ceruzát avagy ecsetet a kezükbe. Szép számmal neveztek nebulók Tamásiból, így a Würtz Ádám  Általános Iskolából,  az Aranyalma Waldorf Általános Iskolából, a Béri Balogh Ádám Katolikus Általános Iskolából, de más helységekből is.

A zsűrizésben Márkus Regina rajztanár és Kovács Ferenc, Bonyhádon élő művésztanár, gyermekrajz specialista segédkezett, mindketten gratuláltak a fiataloknak. Mint azt megállapították, a rajzokból, festményekből valósággal áradt a természet, a madarak, a fák, a körülöttünk lélegző, csodás világ szeretete. – Nem is lehet ez másképpen – tette hozzá Cs. Mayer Katalin –, hiszen az itt élő gyermekek nap mint nap megtapasztalják környezetünk  szépségét, például a Pacsmagi Természetvédelmi terület közelében található Gyulaji erdőben. Igazi ünnep volt együtt látni ennyi csodálatos alkotást!

A díj átadót Kovács Gábor muzsikus tette dalaival még hangulatosabbá. A bonyhádi előadóművész elkísérte gitárjával a gyermekeket egy fiatal nyírfa közös elültetésére is. – A mitológia szerint a nyírfa a termékenység, a fény, a ragyogás jelképe, mely elűzi a gonoszt – mondta a könyvtár vezetője. – Szükségünk is  van erre, s bízzunk abban, hogy békében tudjuk tovább élvezni, védeni, csodálni teremtett világunkat. 


Fotó: Beküldött fotó
Képaláírás.: A nyírfa csemetét a gyermekek a pári templom melletti területen ültették el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában