Közlekedés

2023.06.10. 09:42

Tamásiba érkezett a biztonsági öv szimulátor

Tamásiban próbálhatják ki a héten a helyiek a biztonsági óv szimulátort, amely azokat is meggyőzheti, akik nem tartják fontosnak az öv rendszeres használatát.

Gazsó RIta

Fotó: police.hu

A héten Tamási térségében nyílik lehetőség kipróbálni a biztonsági öv szimulátort. A szerkezet egy csúszó pályára szerelt, biztonsági övvel és kormánnyal ellátott autóülés, amellyel egy hozzávetőleg egy 20 kilométeres óránkénti sebességgel történő frontális ütközést szimulálnak. Az "ütközés" során a csúszó pálya végén hirtelen, blokkolva áll meg az ülés. A becsapódás biztonsági öv használatával teljesen veszélytelen, de a résztvevő személy részére demonstrálja, hogy már alacsony sebességgel történő ütközésnél is használnia kell a biztonsági övét és hogy nem képes kitámasztással magát megtartani.

Sokan gondolják úgy, hogy a fizika törvényeit legyőzhetik, és pusztán kényelmi szempontokra hivatkozva nem tartják fontosnak a passzív biztonsági eszközök használatát. A biztonsági öv életmentő funkciójának szemléltetésére egyik legalkalmasabb eszköz a szimulátor, amelynek kipróbálásával a résztvevő megértheti, hogy már egy alacsony sebességű ütközésnél is fennáll a sérülés veszélye. A szimulátort legközelebb szombaton délelőtt 10-12 óra között Tamási – Fornád-pusztán, a főzőversenyen állítják majd fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában