Közösség fejlesztés

2023.08.30. 11:18

Négy helyi projektet támogat 900 ezer forinttal a Tesco a vármegyében

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának 13. fordulójában többek között óvodásoknak készített fűszerágyak létrehozását, sorverseny megvalósulását, valamint közösségi tér kibővítését is támogatja Tolna vármegyében.

Teol.hu

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A helyi vásárlók a legtöbb voksot a „Kismanók” Óvodai és Bölcsődei Alapítvány Fadd elnevezésű szervezetre adták le, amely különböző érzékszerveket fejlesztő komplex tanösvényt szeretne létrehozni. Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400-, 200-, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a pályázatok megvalósításához, összesen 900 ezer forint értékben. Az „Ön választ, mi segítünk” 13. fordulójában országosan több mint 2,1 millió zsetonnal szavaztak a Tesco vásárlói, a vállalat pedig összesen 41 millió forinttal támogat 161 nyertes projektet.

Tolna vármegyében négy pályázatra voksolhattak a vásárlók július 10. és augusztus 6. között, a legtöbb zsetont pedig a szekszárdi Tesco hipermarket vásárlói dobták be. A helyi szervezetek  idén is változatos, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, így a Tesco támogatásának köszönhetően például az óvodások számára létrehozott, a kertészkedés és a fűszer-és gyógynövények megismerését segítő magasított fűszerágyás, mindenki számára elérhető, nyílt Tavaszindító köteles sorverseny és Karácsonyi Kupa, közösségi tér kibővítése, valamint egy egyesület udvarának téliesítése is megvalósulhat a régióban.

– Igazán örülök annak, hogy vásárlóink negyede a nyári időszak ellenére aktívan részt vett a támogatások elosztásáról döntő szavazásban, így még több zseton gyűlt össze üzleteinkben, mint az előző fordulóban. Ebből is látszik, hogy a környéken lakók mindenhol szívükön viselik a helyi közösségek sorsát, amelynek fejlesztéséhez ismét hozzájárulhatunk egy kicsit. A 13. forduló kezdeményezéseinek 43 százaléka a gyermekek, 24 százaléka a családok, 13 százaléka a helyben élő teljes közösség, míg 12 százaléka a hátrányos helyzetűek érdekeit szolgálja, ezért is vagyunk rendkívül büszkék visszatérő pályázóinkra, akik évről évre kihasználják a lehetőséget, hogy néhány százezer forintot elnyerve tegyenek a jó ügyekért. Legaktívabb, újfent nyertes pályázónk a Lehetőség a családoknak 2005 Alapítvány, amely a sok kicsi sokra megy elvet követte, és így 11 alkalommal indulva összesen 3.850.000 forintot fordíthatott eddig projektjei megvalósítására, köszönhetően egyebek mellett annak is, hogy 9 alkalommal a legtöbb szavazatot kapta körzetében – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

A 13. fordulóban 57 körzetből érkeztek pályázatok az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő kezdeményezések kategóriában, melyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. Körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco, míg a különdíjasokat pályázatonként további 400 ezer forinttal jutalmazza.

Bővebb információ a programról a nyertes szervezetek listájával a www.tesco.hu/kozosseg oldalon található. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából létrejött korábbi projekteket ezen a térképen lehet még megtekinteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában