Knédli Rézi

2023.09.30. 13:02

A Gőzgombóc Fesztivál fődíját a kakasdi főzőcsapat hozta el

Szeptember 23-án tartották a mára országos hírűvé nőtt Geresdlaki Gőzgombóc Fesztivált. Ez egy kulturális programokkal, koncertekkel kísért gasztro rendezvény.

Teol.hu

A győztes csapat a fődíjjal (Beküldött fotó)

Alapja a főzőverseny, amelyen különböző gőzgombóc ételek készülnek. Idén 38 csapat vett részt, köztük első alkalommal a kakasdi német nemzetiségi egyesület főzőcsapata is „Kockrscher Dampfnudel Manschaft” néven. 

A gombócok készítése (Beküldött fotó)

Változatos, nagyon ízletes ételeket készítettek a versenyző csapatok. Az elkészült finomságokból egy-egy adagot le kellett adni zsűriztetésre, valamint feltétel volt a kóstoló adagok tálalása az érdeklődő vendégsereg számára. A mesterszakácsot is felvonultató szakmai zsűri értékelte többek között a készítés módját, a környezetet, tálalást és végül magát az ételt. Három fogást készített a kakasdi csapat, káposztás gombócot, gombócot babbal és a desszertnek is kiváló, szilvalekvárral töltött gombócot. Mindegyiket a kakasdi sváb hagyományoknak megfelelően. Az asztalukra kihelyezett körülbelül 120 kóstoló adag hamar elfogyott. 

Elkészült az első adag (Beküldött fotó)

A zsűri minden szempontot értékelve végül a kakasdi csapatnak ítélte a fődíjat. Vándordíjként egy évig ők őrzik a népviseletbe öltöztetett babát, „Knédli Rézit”. A részvétel önmagában is óriási élmény volt a rendezvény hangulata miatt, a siker és a velejáró elismerő szavak, gratulációk örök élménnyé  varázsolják az eseményt.  A díj egyben kötelez is, jövőre ismét be kell mutatni a gőzgombóc készítési tudományt.

színpadon a csapatok, Habjánecz Tibor geresdlaki polgármester átadja a fődíjat a kakasdi csapatnak (Beküldött fotó)

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában