Országos Gaming Expo

2023.09.27. 10:14

Babits Mihály szülővárosába látogat az OGEX

A 2022-es sikerek után 2023-ban is visszatér az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület (Esportmilla) által szervezett OGEX, az Országos Gaming Expo, amely egyesíti a vármegyék e-sportolóit, gamereit és a gaming világ iránt érdeklődőket.

Teol.hu

A gamerek, videójátékosok, e-sportot kedvelők körében nagyon népszerű az expó. (Archív)

Fotó: Beküldött fotó

Az OGEX roadshow idén is bejárja az összes vármegyeszékhelyt, szeptember 8. és november 26. között Magyarország minden szegletébe eljuttatva a videójátékok iránti szenvedélyt. A 2023-as eseménysorozat helyszínein a látogatók autószimulátorok, VR-eszközök és retró játékok mellett meglátogathatják az OGEX gamer múzeumát, cosplay bemutatókat nézhetnek meg, valamint edukációs előadásokon belátást nyerhet a gaming és az e-sport komolyabb szegleteibe is.

Archív fotó. (Beküldött fotó)

Emellett az OGEX adott rendezvényein az egyes vármegyeszékhelyek helyi klubjai és egyesületei is részt vesznek, összehozva a közösséget, ezáltal segítve a hazai gaming és e-sport kultúra további fejlődését. Szeptemberben kilenc helyszínen rendezik meg az Országos Gaming Expot, vagyis az OGEX-et, a hónapban utolsóként, szeptember 28-án Tolna vármegyébe is ellátogat a 2023-as év egyik legnagyobb magyar gaming és e-sport rendezvénye.

Archív fotó. (Beküldött fotó)

Pénteken Pécs, szombaton viszont már Szekszárd köszöntheti az OGEX ingyenesen látogatható programjait a Babits Mihály Kulturális Központban, többek között az OGEX 2023 E-sport OPEN Rocket League területi döntőjét, a gamer múzeumot, a társasjátéksarkot, a VR-eszközöket, valamint a helyben kipróbálható autószimulátorokat és további érdekességeket is ki lehet próbálni ekkor. 
A rendezvény idén is ingyenes, de regisztrációhoz kötött, délelőtt 10 órától 18 óráig várnak mindenkit a rendezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában