Gemenc

2023.09.13. 19:20

Családi programok erdei kisvasúttal

Bár elkezdődött az iskola, azért a hétvégéken még jut idő családi programokra. Nosztalgia-gőzmozdonyos kirándulással, gyerekprogramokkal, fotókiállítással várja a természetkedvelőket szeptember 16-án szombaton a Gemenc Zrt., a gemenci erdei vasút napján.

Mauthner Ilona

Illusztráció: MW

A programismertető szerint a szervezők egész napos családi programmal készülnek a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban és a vasút megállóiban. Az erdei vasúton a vonatok a hétvégi menetrend szerint közlekednek Pörböly és Lassi, illetve Malomtelelő állomás között. Délelőtt tíz és délután három óra között háromszor a Rezét gőzmozdonnyal lehet majd nosztalgiautazást tenni az erdőben, négy alkalommal pedig lovasfogatok is indulnak.
A Pörbölyi Ökoturisztikai Központban több kiállítás is lesz. A Frigyes főherceg pavilonjában látható tárlat a gímszarvasok életéről, szokásairól, vadászatukról ad áttekintést. 

A Mezőföld Természetfotó Egyesület kiállítása is látható a tagok legjobb fotóival. A gyerekeknek közös játékokat, kézműves foglalkozásokat, bábelőadást rendeznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában