A beruházás ütemezetten halad

2023.09.29. 12:26

Javítanak a városban az esővíz elvezetésén

Több ütemben valósul meg Dombóváron a csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója.

Révészné Hanol Erzsébet

Beküldött fotó.

A Fő utca csapadékvíz elvezető rendszerének rekonstrukciójára nyújtott be pályázatot és nyert el 400 millió forintot hazai forrásból a dombóvári önkormányzat. A keleti utcarészt érintő beruházás ütemezetten halad, és várhatóan idén novemberben befejeződik. A fejlesztés eredményeként összesen 1798 méternyi bel- és csapadékvíz-védelmi árokrendszer újul meg.

Az önkormányzat sajtóközleményében azt írják, hogy a településvezetés célul tűzte ki a csapadékvíz elvezetésének teljeskörű rendezését, különös tekintettel a belterületre. Ezt több ütemben tudják megvalósítani.

Jelenleg a város belterületére hulló csapadékot jellemzően burkolatlan, földmedrű, illetve részben burkolt árkok vezetik el. Burkolt árok csak néhány utcában található. Az árkok nem képeznek összefüggő rendszert, a mélyebb fekvésű utcákban szikkasztó árok jelleggel működnek. Az árkokon átvezető kapubehajtók nem alkotnak egységes képet, sok helyen feliszapolódtak, töredezettek. Így régi igénynek tesznek eleget a fejlesztéssel Dombóváron.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában