Wunderland Óvoda

2023.09.06. 20:35

Kitárta kapuját a Csodavilág

Százhetven nebulónak lett második otthona szeptember elejétől a szekszárdi Wunderland Óvoda-Kindergarten. A „Csodavilágban” a gyermekekkel, nevelésükkel továbbra is huszonegy óvodapedagógus foglalkozik, jóllehet a testület egyik tagja éppen most ment nyugdíjba.

Szeri Árpád

Az évnyitó napján Häfner Adél intézményvezető köszöntötte kollégáit. Külön is méltatta Dienesné Kiss Kornéliát, aki negyven éves szolgálati jogviszony birtokában nyugállományba vonult. Ezzel együtt nem távozik az intézménytől, részmunka időben továbbra is alkalmazásban marad. A kollektívát új munkatársként Leiner Alexandra német nemzetiségi óvodapedagógus erősíti.

Häfner Adél (jobb oldalon) pedagógus szolgálati emlékérmet adott át Dienesné Kiss Kornéliának. Fotó: Makovics Kornél

Häfner Adél lapunknak elmondta, hogy a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat által fenntartott létesítményben nemcsak a személyi, hanem a tárgyi feltételek is megfelelőek. Példának okáért most augusztusban a Miniszterelnökség tizenöt millió forintos, vissza nem térítendő támogatásával olyan napelemes rendszer épült ki, mellyel megtakarítható az óvoda energia felhasználásának ötven százaléka. Az újabb célkitűzést egy majdani beruházással a száz százalékos lefedettség megteremtése jelenti. Ez kiváltképp fontos abban az intézményben, melynek nevelési elveiben fő helyen szerepel a fenntarthatóság, a környezet tudatosság. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában