Jobb Veled A Világ Alapítvány

2023.09.06. 13:30

Több iskolánk részt vesz a Boldogságóra programban

Már tizenkilenc oktatási intézmény csatlakozott a Boldogságóra programhoz Tolna vármegyében az idei tanévre vonatkozóan, köztük például a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (AMI), a Zombai Általános Iskola és AMI vagy a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola és AMI.

Brunner Mónika

Eddig tizenkilenc oktatási intézmény csatlakozott a Boldogságóra programhoz Tolnában

Forrás: MW

A programhoz csatlakozó iskolák száma országosan közel ezerötszáz. A csatlakozási időszak még nem zárult le, szeptember harmincadikáig várják a szakemberek a további jelentkezéseket. A programot a Jobb Veled a Világ Alapítvány indította el tíz éve az óvodák és általános iskolák számára: egy egész tanéven át tartó, érzelmi intelligenciát fejlesztő élménypedagógiai programról van szó, amely töretlen népszerűségnek örvend a pedagógusok és a gyerekek körében. 

Nemcsak hazánkban népszerű, ugyanis az elmúlt években Ausztriában, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, sőt Írországban is jelen van már az Alapítvány módszertana. A Jobb Veled A Világ Alapítvány elnöke Bagdi Bella pszichológus. Az alapítvány közleményében szerepel, hogy a program kiváló kiegészítője lehet az óvodai vagy iskolai munkának, hiszen segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a hagyományos tudásmegosztást és az életben szükséges személyes és szociális kompetenciák fejlesztését összhangba hozzák. 

A Boldogságórán elsajátított tudás segítheti a gyermekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben. A program célja ugyanakkor nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem hogy vezérfonalat adjon a résztvevőknek, hogy könnyebben nézzenek szembe a mindennapi kihívásokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában