Programkavalkád

2023.09.07. 16:33

Új helyszínek és jelentős útlezárások a Szekszárdi Szüreti Napokon

Régi hagyomány, hogy ősz kezdetén, mikor már hordókban forr, nemesedik borrá a korán érő szőlő mustja, Szekszárdon megrendezik a Szüreti Napokat. Idén a jövő héten, csütörtöktől vasárnap estig tart az egész várost megmozgató fesztivál, amelynek gazdag programsoráról tartott sajtótájékoztatót csütörtökön délelőtt a Babits Kulturális Központban Gyurkovics János alpolgármester, Berlinger Attila, a kulturális központ igazgatója és a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület képviseletében Galambos Péter.

Szepesi László

Bár a Szüreti Napok csütörtökön kezdődnek, már kedden nyílik egy kiállítás a Babits márványtermében, szerdán pedig táncszínház lesz. Később, a négy nap során lesznek koncertek, színházi előadások, kiállítások, szüreti felvonulás, várja a vendégeket a borudvar és az ízek utcája. A Béla király téren 15 pavilonban 28 kiváló szekszárdi borvidéki, két tolnai borvidéki pincészet, két pálinkaház és öt étterem várja a vendégeket. A Béla király téren, az országzászló előtt lesz a nagyszínpad, összesen harminckilenc színpadi és színpad környéki program zajlik idén csütörtökön délután két órától egészen vasárnap késő estig. 

Gyurkovics János (j), Berlinger Attila (k) és Galambos Péter. Fotó: Szepesi László.

A hivatalos megnyitó pénteken hat órakor lesz, a vendégeket Gulyás Gergely miniszter, a rendezvény fővédnöke köszönti majd.

Több program új helyszínen lesz a négy nap során, ugyanis a belvárosban folyik még az építkezés, így a Garay gimnázium és a Luther tér közötti négysávos út helyett a Széchenyi utcának a volt Skálától a kórházi kápolnáig terjedő részén lesznek rendezvények, árusok. Ez azt is jelenti, hogy a jövő héten, az előkészületek miatt már a hét elejétől jelentős útlezárásokkal jár majd együtt a fesztivál.

Viszonylag új helyszín lesz a piac, pünkösdkor volt már ott diszkó, most pedig egy igazi fesztiválhelyszínné alakítják át, ahol sztárfellépők sora szerepel majd. Ezzel kapcsolatban mondták el a sajtótájékoztatón, hogy Szekszárd önkormányzata 30 millió forinttal támogatta a rendezvényt, de a költségek fedezéshez nagy szükség van a lokálpatrióta cégek támogatására, és a fesztivál egyéb bevételeire is. 

Kiegészítő program lesz pénteken a piactéren egy egésznapos kerékpáros rendezvény, ennek része lesz szombaton egy kirándulás, melynek során a biciklisek végighajthatnak a Keselyűsi út mellett a Gemencbe vezető, napokban elkészült új kerékpárúton.

A Szüreti Napokat rendező Babits Kulturális Központ készített egy, a programokat tartalmazó, zsebben is elférő bő félszáz oldalas füzetet, s annak tartalma letölthető a szekszardiszuretinapok.hu és a szekszardagora.hu internetes oldalakról is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában