Bursa Hungarica

2023.10.05. 21:35

A felsőoktatási tanulmányokat támogatja a szekszárdi önkormányzat

Ösztöndíjpályázatot írt ki s felsőoktatásban tanulók, illetve s felsőoktatási tanulmányaikat megkezdeni kívánók részére a szekszárdi önkormányzat. – tájékoztatott honlapján a város.

Teol.hu

A kép illusztráció.

Az önkormányzat – a Kulturális és Innovációs Minisztériummal együttműködve – kiírta a jövő évre szóló Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2023/2024. tanév második és a 2024/2025. tanév első félévére vonatkozóan.

Az „A” típusú kiírásban pályázhatnak azok a Szekszárd  területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali munkarend) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

A „B” típusú kiírásban pedig a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok pályázatait várják. Az ösztöndíjpályázatra azok a szekszárdi lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik a 2023/2024-es tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások, vagy felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek és a 2024/2025-ös tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejű (nappali munkarend) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

Mindkét pályázat esetében 2023. november 3. a rögzítés és benyújtás határideje.

A további részleteket a szekszard.hu oldalon találja!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában