Ünneplés

2023.10.27. 15:17

Három évtizede működik a Györei Nyugdíjas Klub

Harminc éves fennállását ünnepelte a Györei Nyugdíjas Klub.

Farkas Eszter

Harminc éves fennállását ünnepelte a Györei Nyugdíjas Klub (Beküldött fotó)

A rendezvény alkalmából kulturális programokkal és bállal kedveskedtek a helyi időseknek. – Sokszoros ünnep a mai, hiszen október az idősek nemzetközi ünnepe, ugyanakkor itt a mai, hagyományos évzáró rendezvényünk, és Nyugdíjas Klubunk fennállásának harmincadik évfordulója is – mondta el köszöntő beszédében Punger Tibor, a klub elnöke.

A rendezvényen fellépett Kosnás Árpád és családja, akik néptáncbemutatóval szórakoztatták az idős polgárokat, de magyar nótákat is hallgathattak, majd a vacsorát követően hajnalig tartó bállal kedveskedtek a megjelenteknek.

Beküldött kép

– A klub létrehozásának ötlete Pintér Imre fejéből pattant ki harminc évvel ezelőtt. A szervezőmunkában Dobos Béla szegődött társául. Egyértelművé 1993. októberére vált, hogy a klub meg fog alakulni, hiszen 27-én már igent mondtak a belépésre. Az alakuló ülést a közelgő Mindenszentek, a disznóvágások, a karácsonyi es újévi ünnepek miatt január 7-ére tűzték ki. A létszám a következő hetekben tovább nőtt. A klub 1994. január 7-én, száztizenhét fővel alakul meg – emelte ki beszédében az elnök.

Beküldött kép

Punger Tibor külön hangsúlyozta: Harminc év alatt rengeteg kiránduláson, színházlátogatáson és különleges eseményen vettek részt, köztük a helyi iskolával és óvodával közösen a Nagyszülők és unokák a könyvtárban, A rongyos zsák kincsei, a Faragjunk együtt, a Főzzünk egészségesen vagy az Ismerd meg őseid mesterségeit című programokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában