Jegyzet

2023.10.04. 15:24

Mi a jobb, késni pár percet, vagy soha meg nem érkezni?

Aki valaha is szemtanúja, netán szenvedője volt egy súlyos közúti balesetnek, annak attól a pillanattól gyökeresen megváltozik az élete. Ha addig nem csatolta volna be a biztonsági övét, vagy nem tartotta volna be az előírt sebességi korlátot, ezt követően mindig figyelni fog rá. Magam is átéltem hasonlót, családom egyik tagja révén.

Mauthner Ilona

A kép illusztráció.

Szép, napfényes őszi reggel volt. Még éppen, hogy csak mutatta magát a hűvösebb idő. Október közepe volt, egy település határában, az árnyékos útszakaszon a vékony deres réteg nem látszott. Egyik pillanatról a másikra már az árokban kötött ki a kocsi, kerekeivel felfelé. Csak a biztonsági öv mentette meg a lányomat. Az autó totálkáros lett.

Közhely, de így van, a felelősség mindig azé, aki a kormánynál ül. Nincs olyan helyzet, hogy ne lehetne lassabban menni, bár tudom, általában mindenki nagyon siet, halaszthatatlan feladatok várják. Kérdés azonban az, mi a jobb, késni pár percet, esetleg fél órát, ha már nem tudtunk elindulni időben, vagy soha meg nem érkezni.

Az ősz és a tél a legveszélyesebb időszak az autósok és a közlekedők számára. Sokan nyári gumikkal használják az autójukat még a legzordabb téli hónapokban is, és ennek leggyakoribb oka az, hogy nincs pénz a cserére. 
De ha már így van, akkor legalább óvatosabban, körültekintőbben előzzünk és nyomjuk a gázt. Mert ugyan közhely, de igaz: mindenkit hazavárnak.

Mi a jobb, késni pár percet, vagy soha meg nem érkezni?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában