Két bizottság ülésezett Szekszárdon

2023.11.16. 07:00

Földterület bérbeadása, szennyvíz összegyűjtése, közérdekű munkavégzés szerepelt a napirendben

Az önkormányzat közgyűlésének két bizottsága is ülésezett szerdán.

Szepesi László

Archív fotó (MW)

Reggel Máté Péter elnök vezetésével a Pénzügyi Bizottság többek között tárgyalt a közérdekű munkavégzésről.  Mivel a város zöldfelület karbantartó és köztisztasági igazgatósága megszűnt, és ezt a tevékenységet már az Alisca Terra végzi, úgy döntöttek, hogy a város nem foglalkoztatja a közigazgatási bírság helyett, illetve a büntetőügyben elítélt közérdekű munkát végzőket.

Délelőtt Bomba Gábor elnökletével a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság tartotta ülését. A napirenden szerepelt önkormányzati ingatlanok bérbeadása. Ez esetben földekről volt szó, amelyeket az Aranyfürt Vadásztársaság bérelhet, hogy ott a vad etetését szolgáló növényeket termesszen. Döntöttek arról is, hogy ismételten kiírnak pályázatot a nem közművel gyűjtött háztartási szennyvíz összegyűjtésére. A tapasztalat az, hogy erre nem nagyon akad jelentkező.

Zárt ülésen tárgyaltak a Mészöly tanyához kapcsolódó két földterület cserével kötődő összevonásáról, illetve arról, hogy azon a mellette lévő cég az áthaladáshoz szolgalmi jogot kap. Az ülésen szó volt arról is, hogy a diákétkeztetés során gondot okozott, hogy az iskolakezdéskor tévedés során olyan tanulóknak is ebédet rendeltek, akik azt nem kérték. Az így feleslegesen készített ebédek árát a város kifizeti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában