Szeptember végén

2023.11.28. 15:47

Megmozgatták a dombóvári ifjúságot a Petőfihez kapcsolódó programok

Petőfi 200 – „Szeptember végén" címmel kulturális programsorozatot indított Dombóvár önkormányzata, a Dombóvári Székely Kör és a Művelődési Ház, kapcsolódva a költő születésének 200. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékévhez.

Révészné Hanol Erzsébet

Jó pár kategóriában osztottak ki díjakat a Petőfi-emlékévhez kapcsolódó rendezvényen. Fotó: Facebook

A szervezők a dombóvári általános és középiskolások részére pedagógusok segítségével találták ki azokat a projekteket, melyekbe az érdeklődő diákok bekapcsolódhattak – írják a Városunk Dombóvár Facebook-oldalán. A program megálmodói a gyergyószentmiklósi fiatalokat is szerették volna bevonni, ezért megkeresték a testvérváros egy-egy általános és középiskoláját azzal az ötlettel, hogy szervezzenek ők is néhány hasonló versenyt, majd jöjjenek el Dombóvárra a nyertesek és töltsenek együtt pár napot. Gyergyószentmiklós részéről a Fogarasy Mihály Általános Iskola és a Salamon Ernő Gimnázium tanulói és tanárai vettek részt az eseményen.

A rendezvénysorozat záróeseményét nemrég tartották a Művelődési Házban, ahol Pintér Szilárd polgármester és dr. Szilágyi Péter helyettes államtitkár mondott köszöntőt, ezt követően pedig átadták a program kapcsán meghirdetett versenyek – rajzverseny, szavalóverseny, társasjáték-tervezés, pólótervező verseny, szövegalkotó verseny, Petőfi-kvíz – díjait. A gála során számos szavalat elhangzott a győztesek tolmácsolásában, és a díjazott alkotásokat is megjelenítették a vetítővásznon. Az esten fellépett a Hegy együttes, a Keptár zenekar, valamint egy fiatal tehetség, Bánkuti Gellért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában