Rendkívüli ülés

2023.11.03. 18:48

Milliók segítik a tehetséges tanulókat Szekszárdon

Rendkívüli ülésen tárgyalt két napirendi pontot pénteken délelőtt Szekszárd közgyűlésének Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottsága.

Szeri Árpád

Fotó: Kiss Albert

A Murvai Árpád elnök vezette testület elsőként a Szekszárd Asztalitenisz Club támogatási kérelméről döntött. A bizottság úgy határozott, hogy a kérelmet részben támogatja. Ez azt jelenti, hogy a tartalék keretből kétszázezer forintot ítélt meg az elkövetkező időszakban esedékes terembérletre. Ennek köszönhetően az utánpótlás kategória edzése biztosított lesz.

Murvai Árpád tájékoztatást adott a zárt ülés napirendi pontjáról is. A testület elbírálta a Mecénás Tehetséggondozó Támogatásra érkezett pályázatokat. A város hat általános- és öt középiskolája nyújtotta be igényét, annak érdekében, hogy így is segítse a tanulmányi eredményekben, a művészetekben és a sport területén a diákolimpiákon kimagaslóan teljesítő fiataljait. A meghozott döntés értelmében nyolcvanhat tanuló, ötven felkészítő pedagógus és huszonhat csapat került a kedvezményezettek közé. A számukra megszavazott hárommillió-kétszázezer forint arányait tekintve nem csökkent az előző időszakhoz képest.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában