Szabadulókamion

2023.11.14. 14:42

Önszántunkból próbálhatjuk ki, milyen ha emberkereskedők karmai közé kerülünk

Az emberkereskedőktől való megmenekülés a tét abban a kamionban, melyet november 30-án és december elsején lehet kipróbálni a PTE Szalay László kollégiumának hátsó parkolójában.

Teol.hu

Fotó: UnivPécs

Idén is Pécsre látogat a Szabadulókocsi, írja az UnivPécs. Az „Escapetruck”, azaz Szabaduló-kamion a tavaly Pécsre látogató „Escapevan”, azaz Szabaduló-kocsi utódja.

A holland Reshape civil szervezet által gondozott Szabaduló-kamion célja, hogy a Szabaduló-lakókocsi mintájára olyan különleges élményt nyújtson a fiataloknak, ami bemutatja az emberkereskedelemben rejlő veszélyeket. A kamionnal érkező hatalmas konténerben egy szabadulószobát hoztak létre, amit úgy rendeztek be, mint egy prostitúcióra kényszerített személy szobáját. A nagyjából 15 perces játék során a résztvevők meghallgatják az áldozat történetét, és az a feladatuk, hogy kijussanak a szabadulószobából, ezáltal pedig megmeneküljenek az emberkereskedők elől. A projekt célja az emberkereskedelem elleni küzdelem a társadalmi tudatosítás segítségével, amit interaktív, játékon alapuló tanulással ér el.

A Szabaduló-kamion november 30-án, és december 1-én, csütörtökön és pénteken lesz elérhető a közönség számára 9 órától 17 óráig a PTE Szalay László kollégiumának hátsó parkolójában, melyet az Universitas utca közvetlen elejéről lehet megközelíteni gyalog.

Ingyenes parkolásra a Tudásközpont parkolójában van lehetőség. A részvétel ingyenes, és regisztrációhoz nem kötött, azonban az érdeklődők várható nagy száma miatt elképzelhető, hogy több időt kell várni a játékra. A szabadulószobát egyszerre 6 ember használhatja. A túlzott tömeg és hosszú várakozás elkerülése végett a szervezők azt kérik, hogy a csoporttal érkezők e-mailen jelezzék, hogy mikor tervezik meglátogatni a szabadulószobát, és ha zsúfolt időszakot jelölnek, javasolni fognak más időpontot, amennyiben november 23-ig felveszik velük a kapcsolatot a következő e-mail címen: [email protected].

A csoportos részvétellel ellentétben az egyéni résztvevőknek nem szükséges az előregisztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában