Politikai fórum

2023.11.28. 19:01

Telt ház várta Szekszárdon dr. Kovács Zoltánt

Telt ház fogadta dr. Kovács Zoltánt, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárt, kormánybiztost, a Fidesz "Védjük meg Magyarország függetlenségét!" című országjárás politikai fórumának előadóját kedden Szekszárdon, a Placc Közösségi Térben.

Brunner Mónika

Dr. Kovács Zoltán a szekszárdi fórumon. Fotó: Makovics Kornél

A nemzeti konzultációval kapcsolatos országjáró fórum Szekszárdra érkezett, dr. Kovács Zoltán államtitkárt, kormánybiztost és Horváth Istvánt a körzet országgyűlési képviselőjét telt ház fogadta a Placc Közösségi Térben. 

Mint ismert, a magyar kormány arra kérte az embereket, hogy nyilvánítsanak véleményt a konzultációs ív kitöltésével szuveneritásunk fontos kérdéseiről, ezzel is segítve a kormányt, hogy hitelesen, nagy felhatalmazással képviselhesse álláspontját Brüsszelben.

Dr. Kovács Zoltán elmondta, hogy a Parlamentben fontos kérdésekről döntenek, hogy elkerülhessék a Magyarország szuveneritása, és minden európai ország függetlensége elleni támadásokat. Szekszárd a tizenkettedik állomása a Nemzeti Konzultáció országjárásának, amely során a konzultációs íven szereplő tizenegy fontos kérdésről is beszélnek, például a rezsicsökkentésről, a kamatstopról, a migrációról, a háborúról, az Európai Unióról. 

Hozzátette: a nemzeti konzultációk által kapott felhatalmazást nem lehet megkérdőjelezni, milliónyi magyar véleményéről van szó. Emlékeztetett, hogy nincs még egy ország az unióban, ahol megkérdeznék az állampolgárok véleményét két választás között. Elmondta, hogy egyértelművé fogják tenni, hogy azok, akik külföldről kimondottan politikai céllal kapott forrásból megpróbálják befolyásolni a magyar választási rendszert, börtönbüntetéssel néznek szembe. 

Horváth István, a körzet országgyűlési képviselője lapunknak elmondta, hogy a nemzeti konzultáció nagyban meghatározza Magyarország Európában betöltött szerepét, a magyar emberek sorsát. Ismertette, hogy az Európai Unió bele akar avatkozni Magyarország belügyeibe, meg szeretné szüntetni a magyar kormány rezsivédelmi programját, a különböző multivállalatok és bankok extraprofitjából a belföldi fejlesztéseket, a családtámogatási rendszert korlátozni. Elmondta azt is, hogy a háborúk tekintetében a béke párján vannak, nem támogatnak terrorszervezeteket. 

Hangsúlyozta, Szekszárdon is fontos, hogy a városban béke legyen, hiszen az elmúlt időszakban a város közélete bizonytalan volt. A település sorsát meghatározza, hogy milyen országban, milyen kormányzati kapcsolatokkal rendelkeznek. Egy város nem lehet ellenzékben, az önkormányzati választásokra is megpróbálnak felkészülni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában