Tájékoztató

2023.11.30. 21:31

Több, mint 10 év után volt munkásgyűlés a vasműben

A vasmű munkavállalóinak tájékoztatása érdekében november 29-én munkásgyűlésre hívta a Liberty Dunaújváros a dolgozókat. Több, mint 10 éve nem volt ilyen fórum a Dunaferr vállalatcsoportnál. Többszázan vettek részt, hogy meghallgassák a menedzsment tájékoztatóját a 100 napos programról, a vállalat előtt álló feladatokról, változásokról és választ kapjanak az írásban feltett kérdéseikre.

Teol.hu

Dr. Móger Róbert (b1), Rahul Yenurkar (b2), Ashok Patil (j1), a fordításban Vida Tímea közreműködött. Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Mint ismeretes a cég paradigma váltás előtt áll. Az új technológiára, az elektroacélgyártásra történő átállás időbe telik, arra fókuszálnak, hogy a dunaújvárosi gyárat Green Steel üzletággá alakítsák át. Ennek a folyamatnak nagyon fontos eleme az, hogy hatékonyan tudjanak együttműködni a Liperty Csoporton belül – írta a DUOL.hu.

A sajtóhírekre reagálva a fórumon elhangzott az is, hogy a Liberty Dunaújvárosnál nincs létszámleépítés. A vállalatnál folyamatban van a beszállítói szerződések felülvizsgálata. Ehhez a kérdéskörhöz kapcsolódik, hogy a külsős vállalkozók egy részével meghosszabbították a szerződést, vannak olyanok, amelyekkel folyamatban vannak a tárgyalások és vannak olyanok is, akikkel nem hosszabbítanak. Ez utóbbiaknál bocsátottak el munkavállalókat. A korábbi Dunaferr és körülötte a kiszolgáló cégek kapcsolata lényegében úgy nézett ki, hogy a Dunaferr veszteséges volt, az összes többi cég meg nyereséges. Ebben történik most elmozdulás.

Mint ismeretes a Liberty Steel magyarországi vállalata ezév október 20-tól teljes jogú tulajdonosa lett a felszámolt Dunaferr eszközeinek, termelőeszközeinek.

A további részleteket a duol.hu-n találja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában