Biztonságosan focizhatnak a gyerekek

2023.11.04. 17:00

Új drótháló övezi a lakótelepi pályát

Már évtizedek óta szó szerint teret ad a testmozgásnak Szekszárdon a Kőrösi Csoma Sándor lakótelep melletti sportpálya. Az ide járó gyermekek, fiatalok jobbára kispályás labdarúgó meccseket vívnak egymással.

Szeri Árpád

Fotó: Kiss Albert

Az aszfaltozott területet az építők annak idején magasra emelkedő dróthálóval kerítették körbe, így a kapu mellé vagy fölé vágódó labdák pályán belül maradtak.

Úgy tűnik azonban, hogy vagy a megannyi módfelett erős lövés, avagy az idő vasfoga – illetve gyakorlatilag mindkettő – kikezdte a hálót. A drót szövedéken először kisebb, majd nagyobb lyukak keletkeztek, és a labdák egyre többször repültek át ezeken a nyílásokon. Nem ritkán a közeli úttestre, ahol egymást követték a gépjárművek.

– Engem is felhívott egy idősebb hölgy, arra panaszkodva, hogy pályán focizó unokái veszélybe kerülhetnek, ha a kirepülő labdát követve az úttestre futnak – mondta el lapunknak Szollár Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője, aki nemcsak elkötelezett város szépítő, de nagy híve a civil összefogásnak is. – Elmentem a helyszínre és valóban egyértelmű volt, hogy valamit gyorsan tenni kell. Annak tudatában is, hogy a városi kassza, egyéb, súlyos kötelezettségek miatt, szinte biztos, hogy képes erre a célra áldozni.

Szollár Zoltán megkereste vállalkozó barátait. Szerencsére nem is kellett sokáig kutakodnia. Nyakas László, a Panteon Kft. ügyvezető igazgatója egy terepszemle után vállalta az anyagi fedezetet. Sőt, az általa felajánlott, több mint háromszázezer forintból már nem is csak foltozni lehetett: a pénz elegendőnek bizonyult a pályát övező, régi, rozsdásodó drótháló rendszer újra cserélésére.

Bár a munka, a város műszaki osztályának hathatós közreműködésével, már a nyáron elkészült, a hivatalos átadás – a közbejött, egyéb okok, például vakáció, szünidő, szüret miatt – szombaton délelőtt zajlott le. Az eseményen a támogató vállalkozót lánya, Nyakas-Barna Orsolya képviselte, aki egyébként immár a stafétabotot édesapjától átvéve áll a Panteon Kft. élén. Ő adta át – Szollár Zoltánnal együtt – rendeltetésének a pálya körüli védőhálót. A játékosok immár önfeledten rúghatják a labdát, a focizás biztonságos a helyszínen.

– Egyébként a fiam – édesapám kíséretében – nagyon sokszor járt ide focizni – árulta el a közelben lakó Nyakas-Barna Orsolya. – Ez a kötődés is közrejátszott abban, hogy igent mondtunk a támogatás iránti kérésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában