Rendezvény

2023.11.30. 21:55

Vízgazdálkodás: az aktuális kihívásokról tárgyaltak a szakemberek Baján

A vízügyi ágazat csúcsvezetői vettek részt a IV. Országos Települési Csapadékvíz-Gazdálkodási Előadóülés és Pódiumbeszélgetés elnevezésű rendezvényen, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Víztudományi Karon tartottak szerdán – tájékoztatott a BAON.

Teol.hu

Dr. Bíró Tibor a NKE-VTK dékánja köszöntötte a résztvevőket. Fotó: Márton Anna

Az NKE Víztudományi Kara több szakmai szervezet együttműködésében szervezte a rendezvényt. A téma szakértői vizsgálták a körkörös vízgazdálkodás folyamatát, a vízgazdálkodás és víziközmű-ágazat aktuális szakpolitikai kérdéseit, továbbá tárgyaltak az Integrált Települési Vízgazdálkodási Terv, valamint a zöld-kék infrastruktúra projektek megvalósításának tapasztalatairól, és bemutatták az aktuális kutatási eredményeiket. 

Az eseményen köszöntőt mondott V. Német Zsolt, víziközmű-ágazatért felelős államtitkár; Réthy Pál, közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár és Kugler Gyula, a Magyar Hidrológiai Társaság alelnöke.  Az esemény levezető elnöke Dr. Bíró Tibor, a Víztudományi Kar dékánja volt.

A részleteket a BAON.hu oldalon olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában