Életfa program

2023.12.07. 20:30

Együtt cseperednek a csemeték

Több mint tíz éves hagyomány a városban az újszülött csemeték tiszteletére a facsemeték ültetése.

Vizin Balázs

Idén összesen 77 facsemetét ültetnek el a város több pontján, amely jelzi a családok gyarapodását, bővülését. (A szerző fotója)

„Ezen a helyszínen is igazolja a résztvevők száma, hogy ez egy jó kezdeményezés, amelyet az önkormányzat már több mint tíz évvel ezelőtt hívott életre”. Az Életfa program kapcsán mondta mindezt december 7-én a Fáy Lakótelep 26. szám előtti játszótéren Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármestere és Kovács Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője megköszönte a családoknak, hogy a télies idő ellenére csatlakoztak az eseményhez. Hozzátette, idén összesen 77 facsemetét ültetnek el a város és az ahhoz tartozó településrészek több pontján, amely jelzi a családok gyarapodását, bővülését. 

Megújul a lakótelep

A Fáy Lakótelepen is számos facsemetét helyeztek el, már annak a koncepciónak a mentén, amely előkészíti a városrész megújulását. Ugyanis az önkormányzat szándékai szerint 2024-ben „felfrissítik” a több mint 40 évvel ezelőtt létrejött lakótelepet. – Szakemberek tervei alapján új padokat, hulladékgyűjtőket és persze szép növényeket szeretnénk telepíteni, hogy látványra is megújulhasson a környezet az itt élők javát szolgálva – tájékoztatta a jelenlévőket a polgármester, aki ezt követően átadta a családoknak az Életfákhoz tartozó okleveleket és szalagokat. A kezdeményezés célja a felnövekvő nemzedék szülőhelyhez való kötődésének, szeretetének megerősítése, ezáltal nemzettudatának kialakítása és ápolása, az erdő, a fa és a természeti környezet védelmének tudatosítása. A faültetés tovább bővíti a város természetes környezetét, javítja a levegő minőségét, szépíti a települést.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában