Jótékony hatás

2023.12.05. 12:45

Gyűlik a pénz a mezítlábas ösvényre Bátaszéken

A bátaszéki városi óvoda vezetésében merült fel, még hónapokkal ezelőtt az ötlet, hogy a bölcsődés, óvodás korú kicsiknek egy mezítlábas ösvényt alakítanak ki – tájékoztatott Simon Csabáné intézményvezető.

Mauthner Ilona

Illusztráció: MW

Hazánkban több mezítlábas ösvény is van, ezek az úgynevezett Kneipp-ösvények – a módszert Sebastian Kneipp német természetgyógyász dolgozta ki – olyan tematikusan kialakított útvonalak, melyeken mezítláb kell végigmenni. A különböző felületeken való mezítlábas járás javítja az egyensúlyérzéket, jótékony hatással van a testtartásra, segít a lúdtalp, valamint a gerincdeformitások kialakulásának megelőzésében.

Az intézményvezető szerint nyárra elkészülhet az óvodai ösvény, ehhez eddig már összegyűlt 170 ezer forint. A kicsik és az óvónénik mézeskalácsokat készítettek és azokat értékesítették Márton napon, valamint a múlt szombati adventi forgatagon. Ebből jött össze a mezítlábas ösvényre szánt eddigi összeg. Ez a pénz azonban még nem lesz elég a földmunkákhoz, így aki adakozni kíván erre a célra, az a jövőben is megteheti. Az intézmény köszöntettel fogad minden segítséget.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában