Közlekedés

2023.12.07. 12:14

Kamionok akadtak el a huszonnégyórás havazásban Tolnában

Nem megfelelő műszaki állapotú kamionok akadtak el Tolna vármegyében, miután kedd éjféltől folyamatosan havazott. Vizes, tapadó hó hullott, eső és havas eső, tájékoztatta a TEOL-t a Magyar Közút csütörtök délelőtt. Jelenleg a főutak burkolata vizes, a mellékutak vizesek, latyakosak, néhol havasak.

Brunner Mónika

Illusztráció.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arról tájékoztatott, hogy kedd éjféltől huszonnégy órán keresztül váltakozó intenzitással folyamatosan havazott Tolna vármegyében, vizes, tapadó hó hullott, előtte és utána eső, havas eső esett. A lehullott hóréteg vastagsága általában tíz-tizenöt centiméter, a magasabban fekvő helyeken elérte a húsz centimétert is. Jelenleg a főutak burkolata vizes, a mellékutak vizesek, latyakosak, néhol havasak. 

Szekszárdon vizesek, nedvesek és latyakosak az utak. Fotó: S. V.

A közútkezelő hozzátette, hogy a vizes, tapadó hó, az eső és a havas eső miatt kedd estétől huszonkét kombinált géppel végezték a havazás előtti megelőző sószórást, szerda reggeltől a hóeltakarítás és a szórás folyamatos. A délutáni óráktól hóekézési feladatot látott el huszonegy bérelt gép is. 

Ezalatt összesen hatszáz tonna útszóró sót juttattak ki a vármegyei kezelésükben lévő közúthálózatra. A közlekedés lelassult, komolyabb fennakadás nem volt, a nem megfelelő műszaki állapotú kamionok elakadása helyenként torlódást okozott Tolna vármegyében. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában