Jótékonyság

2023.12.08. 18:00

Meghatódott, aki kapta és aki adta

A Sebestyén Ádám Székely Társulat tagjainak életében nem jelent újdonságot a közösségi programokban való részvétel. Ez a részvétel elsősorban hagyományápolásból, fellépésekből, néptáncok, népdalok előadásából áll. De most valami más történt Kakasdon. Első alkalommal az idén szerveztek jótékonysági akciót.

Wessely Gábor

Sebestyén Brigitta, a Sebestyén Ádám Székely Társulat elnöke (A szerző fotója)

A társulat elnöke, Sebestyén Brigitta adott tájékoztatást a részletekről:

– Az egyik tagunk felajánlotta a támogatását. Segítsük a rászorulókat ajándékcsomagokkal a faluban! Átutalt egy összeget, a pénzből vásároltunk mindenféle hasznos dolgot, amire a szegényebb sorsú családoknak szükségük lehet. Kaptunk az önkormányzattól egy névsort, amit még néhány névvel kiegészítettünk, majd utcáról-utcára járva házhoz vittük a csomagokat. Megható volt, annak is, aki kapta és annak is, aki adta. Összesen 26 család karácsonyi előkészületeit segíthettük.

A fogadtatást látva valószínűnek tartja a civil szervezet elnöke, hogy jövőre is lebonyolítanak egy ilyen ajándékozási akciót. Mert rászorulók sajnos mindig lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában