Hagyomány

2023.12.08. 11:56

Mesebeli látványt nyújtottak a fényárban úszó traktorok

Idén is megrendezték Dunaszentgyörgyön a hagyományos Mikulás napi Traktoros Felvonulást, amelyen a népszerűségének köszönhetően ezúttal a korábbinál még több járművel vettek részt.

Gazsó Rita

Fotó: MGy, Sólya Veronika

A hagyományos felvonulásra ezúttal is ellátogatott a Mikulás. A mesebeli látványt nyújtó, ünnepi díszbe öltöztetett, kivilágított traktorok az önkormányzati konyha parkolójában gyülekeztek délutántól, itt tekinthették meg az érdeklődők, majd innen indultak a szokásos körükre sötétedéskor.

Újdonságként ebben az évben versenyt hirdettek a fényárban úszó, sorszámmal ellátott járművek között, amelyre az egyik helyi közösségi oldalon, a Szentgyörgyi Hírhozó facebook oldalán, a rendezvény kezdetén közzétett fotók kedvelésével, illetve a gyülekezőhelyen kiosztott szavazólapok kitöltésével lehetett este 20 óráig. 

A legtöbb szavazatot Kovács Gergő traktorja kapta. A győztesnek járó vándorkupát Kirnyákné Balogh Mária polgármester, valamint Rácz Máté és Moncz Gergely szervezők adták át. Különdíjban a Dunaszentgyörgy Községi Önkéntes Tűzoltóegyesület autója részesült. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában